خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

انتشار جزئیات جنایت علیه امدادگران غزه؛ رژیم صهیونیستی مسئولیت را با ادعای اشتباه عملیاتی پذیرفت

انتشار جزئیات جنایت علیه امدادگران غزه؛ رژیم صهیونیستی مسئولیت را با ادعای اشتباه عملیاتی پذیرفت

ارتش رژیم صهیونیستی گزارشی از تحقیق درباره جنایت علیه کادر پزشکی در غزه را منتشر و ادعا کرد که این جنایت درپی اشتباه عملیاتی رخ داده است.

خبرگزاری میزان

ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی جزئیات جنایت علیه ۱۵ نفر از امدادگران و کادر پزشکی غزه در ماه گذشته را تشریح و ادعا کرد: هیچ دلیل و مدرکی دال بر اعدام امدادگران یا کشته‌شدگان پیش یا پس از تیراندازی و دست‌بند زدن کشته‌شدگان، وجود ندارد.

به گزارش گاردین و الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی از تحقیق درباره کشتار امدادگران و کادر پزشکی غزه در ماه گذشته ادعا کرد که این جنایت نتیجه اشتباه عملیاتی و نقض دستور‌ها بوده و یکی‌ از فرماندهان مسئول این جنایت را از کار برکنار می‌کند.

جنایت رژیم صهیونیستی علیه ۸ امدادگر هلال احمر، شش کارمند دفاع غیرنظامی و یک نیروی سازمان ملل هنگام انجام ماموریت در صبح ۲۳ مارس (سوم فروردین) اعتراض‌های بین‌المللی را درپی داشت؛ اعتراض‌هایی که خواستار انجام تحقیقات درباره جنایت جنگی شدند.

پیکر شهدای این جنایت چند روز بعد در یک گور دسته‌جمعی در کنار خودرو‌های له‌شده آن‌ها در رفح، کشف شد.

 

انتشار جزئیات جنایت علیه امدادگران غزه؛ رژیم صهیونیستی مسئولیت را با ادعای اشتباه عملیاتی پذیرفت

سازمان ملل و مقام‌های فلسطینی بعد از اینکه مقام‌های صهیونیست اجازه دسترسی به منطقه عمدتا تخریب‌شده رفح در مرز مصر را دادند، گور دسته‌جمعی و آمبولانس‌ها و پیکر شهدا را پیدا کردند.

رژیم صیونیستی ابتدا ادعا کرد که خودرو‌های این گروه امدادی چراغ‌های اضطراری نداشتند، اما با کشف ویدیوی حادثه از تلفن همراه یکی از پزشکان، ناچار به عقب‌نشینی از این ادعا شد.

ارتش رژیم صهیونیستی در نهایت، یکشنبه، ۳۱ فروردین اعلام کرد که جانشین فرمانده تیپ گولانی را به دلیل ارائه گزارش ناقص و نادرست از این جنایت که به دلیل آنچه شکست حرفه‌ای، اشتباه عملیاتی و نقض دستور‌ها خوانده شد، از کار برکنار می‌کند.

این گزارش همچنین مدعی است که شماری از اعضای تیم امدادی از اعضای مقاومت فلسطین بودند؛ در بخشی از این گزارش ادعا شده است که هیچ مدرکی برای تایید ادعای اعدام یا اینکه به شهدا پیش یا بعد از تیراندازی دستبند زده شده باشد، وجود ندارد.

ارتش رژیم صهیونیستی از تصمیم نظامیان صهیونیست مبنی بر تخلیه پیکر شهدا در صبح روز بعد دفاع کرد و مدعی شد که اگرچه تصمیم برای له کردن خودرو‌های آن‌ها اشتباه بوده است، اما هیچ تلاشی برای پنهان کردن این حادثه صورت نگرفته است.

با وجود اعتراف رژیم صهیونیستی به ارتکاب جنایت علیه امدادگران و پزشکان فلسطینی در ماه گذشته در گزارش یادشده، هیچ اقدام مجرمانه‌ای علیه واحد‌های نظامی مسئول جنایت توصیه نشده و هچ نقضی از به‌اصطلاح منشور اخلاقی ارتش رژیم صهیونیستی در گزارش دیده نمی‌شود.

هلال احمر PRCS فلسطین یافته‌های گزارش ارتش رژیم صهیونیستی را رد کرد؛ هلال احمر فلسطین هفته گذشته اعلام کرد که یکی از ۲ امدادگر فلسطینی که از تیراندازی جان سالم به در برده بودند، در بازداشت رژیم صهیونیستی باقی مانده است.

سخنگوی هلال احمر فلسطین، تصریح کرد: این گزارش مملو از دروغ است؛ این گزارش نامعتبر و غیرقابل قبول است، زیرا قتل را توجیه می‌کند و مسئولیت را به یک اشتباه شخصی در فرماندهی میدانی منتقل می‌کند، در حالی که حقیقت کاملا متفاوت است.

 

انتشار جزئیات جنایت علیه امدادگران غزه؛ رژیم صهیونیستی مسئولیت را با ادعای اشتباه عملیاتی پذیرفت

یونس خطیب، رئیس هلال احمر فلسطین با بیان اینکه روایت رژیم صهیونیستی در مورد کشتار در رفح متضاد است، گفت: غیرقابل درک است که چرا سربازان اشغالگر اجساد امدادگران را به شیوه‌ای جنایت‌کارانه دفن کردند.

وی در ادامه اظهار کرد: ارتش اسرائیل قبل از کشتن آن‌ها با امدادگران در ارتباط بود و شواهد ازجمله ویدیویی که نشان می‌دهد آمبولانس‌های آن‌ها چراغ‌های اضطراری را چشمک می‌زنند، نادرست بودن روایت اشغالگران در مورد دید محدود در محل را ثابت می‌کند.

این مقام فلسطینی تصریح کرد: یک تحقیق مستقل و بی‌طرف باید توسط یک نهاد سازمان ملل انجام شود.

وکلای حقوق بشر نیز ضمن زیر سوال بردن گزارش ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کردند که این تحقیقات توسط ارتش رژیم صهیونیستی انجام شده که نهادی مستقل نیست.

یک وکیل حقوق بشر فلسطینی مستقر در اراضی اشغالی، گفت: هیچ چیز عینی یا بی‌طرفی در مورد این تحقیق وجود ندارد؛ شدت این پرونده باید به تحقیقات جنایی فوری منجر می‌شد، در عوض شاهد هستیم که ارتش اسرائیل از خودش تحقیق می‌کند و باز هم شواهدی مبنی بر نقض قوانین بین‌المللی و جنایت‌های جنگی زیر فرش جارو می‌شود.

یکی از وکلای حقوق بشر فلسطین هم در این باره اظهار کرد: پذیرش شرایط قتل نیروی سازمان ملل که در خودروی سازمان ملل مشخص شده بود، به تنهایی باید زمینه‌ای برای برگزاری دادگاه نظامی و تحقیقات درباره جنایت جنگی باشد.

فلسطینی‌ها و گروه‌های بین‌المللی حقوق بشر بار‌ها ارتش رژیم صهیونیستی را به ناتوانی در تحقیق درست یا سفیدشویی رفتار‌های نادرست نظامیانش متهم کرده‌اند؛ گزارش اخیر مرکز حقوق بشری یش دین، یک سازمان حقوق بشر در اراضی اشغالی، به این نتیجه رسید که رژیم صهیونیستی اقدام مناسبی برای بررسی موارد مشکوک به نقض قوانین بین‌المللی که به‌عنوان بخشی از جنگ علسه غزه رخ داده، انجام نداده است.

مدیر اجرایی یش دین، گفت: این نمونه دیگری از معافیت تقریبا کامل نظامیان برای رویداد‌های غزه است؛ در این مورد من فکر می‌کنم آن‌ها به دلیل فشار‌های بین‌المللی که با آن رو‌به‌رو هستند، به‌سرعت روند رسیدگی را آغاز کردند؛ انجام این اقدام کوچک انضباطی علیه یک فرمانده، هر گونه احتمال تحقیقات جنایی گسترده‌تر را تضعیف می‌کند.

گروه ضداشغالگری رژیم صهیونیستی شکستن سکوت (Breaking the Silence) گفت که تحقیقات نظامی ارتش مملو از تناقض‌ها، عبارت‌های مبهم و جزئیات انتخابی است.

براساس اعلام این گروه، زندگی‌های بی‌گناه بیشتری گرفته شد، بدون هیچ پاسخگویی.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا