خبرگزاری میزاندسته بندی: جامعه ، شهری،‌ سلامت و رفاهی

اقدامات ضروری پس از مواجهه با تروما و شکستگی‌ در حوادث چهارشنبه‌سوری

گفت‌وگو|

اقدامات ضروری پس از مواجهه با تروما و شکستگی‌ در حوادث چهارشنبه‌سوری

رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی اورژانس استان تهران به بیان توصیه‌هایی در رابطه با اقدام‌هایی که پس از مواجهه با انواع تروما‌ها باید انجام شود، پرداخت و گفت: به هیچ عنوان نباید مصدوم را جا به جا کنید به ویژه هنگامی که مصدوم دچار گز گز دست و پا است و یا علائمی از آسیب ستون فقرات در او مشاهده می‌شود.

خبرگزاری میزان

یکی از مصدومیت‌هایی که ممکن است در حوادث چهارشنبه آخر سال با آن مواجه شویم انواع تروما و شکستگی‌ست که ممکن است بر اثر انفجار رخ دهند از این رو لازم است با نکات لازم در صورت مواجهه با این عارضه آشنا باشیم. 

مهدی پور نوروز در گفت‌و‌گو با میزان درباره اقدام‌هایی که پس از مواجهه با انواع تروما‌ها باید انجام شود گفت: اگر پس از انفجار شکستگی دست و پا اتفاق افتاد چنانچه شاهد خون ریزی واضح از دست یا پای شکسته مصدوم بودید برای کمک به مصدوم باید از دستکش استفاده کنید و به فکر سلامتی خودتان باشید چرا که نمی‌دانید فرد مصدوم دچار چه بیماری‌هایی است، به ویژه اگر دستتان زخم باشد احتمال سرایت بیماری به شما وجود دارد.

نباید مصدوم را جا‌به‌جا کنید

وی ضمن تاکید به تماس با اورژانس ۱۱۵ در این مواقع ادامه داد: دادن آدرس صحیح و دقیق بسیار مهم است تا اورژانس بر بالین بیمار برسد. لازم است در این شرایط خونسردیتان را حفظ کنید. ابتدا باید بررسی کنید فرد مصدوم نفس می‌کشد یا نه و اول تمام حواستان به نفس‌های بیمار باشد. به هیچ عنوان نباید او را جا‌به‌جا کنید به ویژه هنگامی که مصدوم دچار گز گز دست و پا است و یا علائمی از آسیب ستون فقرات در او مشاهده می‌کنید و همچنین اینکه خود مصدوم می‌گوید که کمرش درد می‌کند چرا که ممکن است در شرایطی شاهد ترومای دست باشیم، اما ترومای سر، گردن و ستون فقرات نیز وجود داشته باشد و در این شرایط اگر بیمار را جا به جا کنیم شرایط را بدتر می‌کنیم و از این رو باید جا به جایی را به همکاران اورژانس بسپاریم.

رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی اورژانس استان تهران افزود: تنها در صورتی می‌توانید مصدوم را جا به جا کنید که صحنه ناامن باشد. برای مثال احتمال دهید انفجار دیگری رخ دهد. در این شرایط باید با کمترین آسیب و جابه‌جایی به سر، گردن و ستون فقرات، بیمار جابه‌جا شود و به مکانی امن انتقال یابد.

پور نوروز با بیان اینکه ممکن است شکستگی باز یا بسته باشد، توضیح داد: شکستگی باز به این معنی است که استخوان شکسته از پوست رد شود و خون ریزی را به صورت واضح ببینیم اگر خون ریزی را به صورت واضح دیدید گاز استریل و در صورت نبود یک پارچه تمیز را روی محل زخم بگذارید و پانسمان کنید و تمام تلاشتان این باشد که جلوی خون ریزی را بگیرید.

وی بیان کرد: چه در شکستگی باز و چه در شکستگی بسته لازم نیست استخوان شکسته را سر جایش قرار دهید، در حوزه امدادگری تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است اگر سرم شست و شو داشتید محل زخم را بشویید و تمیز کنید و سپس پانسمان کنید و یا یک گاز استریل تمیز بر روی زخم قرار دهید. اگر آتل داشتید که البته لازم نیست آتل سیمی و آتل بیمارستانی باشد و می‌تواند وسیله‌ای از جمله مقوای سفت، چوب سفت و یا حتی چند لباس ضخیم در کنار هم باشد که عضو شکسته را ثابت نگه دارد، می‌توانید عضو شکسته را ثابت نگه دارید.

رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی اورژانس استان تهران ادامه داد: اگر احساس کردید تنه استخوان شکسته است وسیله‌ای که به عنوان آتل انتخاب می‌کنید باید به اندازه‌ای باشد که ۲ مفصل بالا و پایین را در خودش نگه دارد. چنانچه احساس کردید مفصل دچار شکستگی شده باید وسیله‌ای را انتخاب کنید که ۲ استخوان بالا و پایین مفصل را سر جای خودش نگه دارد و با این اقدام می‌توانید به مصدوم کمک کنید.  

پور نوروز افزود: چه در فصل تابستان و چه در فصل زمستان اگر دیدید خونریزی بیمار بسیار زیاد است روی بیمار پتو بکشید و اجازه ندهید بیمار سرد شود چرا که اگر بیمار سردش شود خونریزی نیز بیشتر می‌شود و نباید اجازه دهید حتی یک قطره خون اضافه از بیمار خارج شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا