ایتنافناوری

افشای اسناد محرمانه در نتیجه بی‌مبالاتی مقامات دولتی

اخیرا بی‌مبالاتی و اشتباه وزیر دفاع آمریکا، خبرساز شد، جنجالی که میزان دانش و دقت مقامات دولتی در استفاده از اینترنت را زیر سوال برد.

به گزارش ایتنا، ماجرا زمانی آغاز شد که جفری گلدبرگ سردبیر نشریه آتلانتیک، گزارش داد که تصادفا توسط وزیر دفاع آمریکا به یک گروه گفت‌وگوی غیررسمی در سیگنال اضافه شده که در آن، مقامات ارشد آمریکایی از جمله جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، به بحث در مورد جزئیات حمله نظامی به حوثی‌های می‌پرداختند، اشتباهی که باعث دسترسی گلدبرگ به این پیام‌ها شد و بمب خبری در پی داشت، و یادآور رسوایی واترگیت شد.

البته خطاهای سهوی برای کاربران عادی، چندان غیرعادی نیست، اما افشای برنامه‌های محرمانه رسمی و بخصوص نظامی، آن هم در یک پیام‌رسان خصوصی و همگانی به‌ویژه برای روزنامه‌نگاران، پیامدهای امنیتی ناگواری دربردارد.
این جنجال البته فقط به این مورد ختم نشد، بلکه به گزارش نیویورک تایمز، وزیر دفاع در گروه دیگری در سیگنال، مجددا اطلاعات طبقه‌بندی شده را با برخی مرتبطین غیرمجاز خود از جمله وکیل، همسر و برادرش به اشتراک گذاشته بود.

این اتفاق، سرآغاز بحث در مورد فقر دانش مقامات دولتی در زمینه فناوری، و نتایج ناگوار اشتباهات آنان برای مصالح کشورها شد.
 

نقض حریم خصوصی در برنامه‌های کاربردی مانند  Strava و  Venmo

در همین زمینه، رسانه‌ها به استفاده مقامات رسمی از برنامه‌هایی مانند Strava و Venmo اشاره کرده‌اند که باعث افشای ناخواسته اطلاعات مهم شده‌اند.
در سال ۲۰۱۸، یک ویژگی در Strava باعث شد تا موقعیت پایگاه‌های نظامی در افغانستان و عراق آشکار شود، زیرا فعالیت‌های نظامیان در این مناطق به‌صورت عمومی قابل ردیابی بود.
همچنین خبرنگاران در در سال ۲۰۲۱ با چند جست‌وجوی ساده در برنامه Venmo، حساب رسمی جو بایدن رئیس‌جمهور وقت آمریکا، و نیز حلقه ارتباطی او را شناسایی کردند.
این موضوع نشان داد حتی مقامات عالی‌رتبه نیز از تنظیمات حریم خصوصی این برنامه‌ها عاجز یا غافل هستند.
 

افشای پیام‌ها و مکاتبات محرمانه در اثر خطای انسانی مقامات

جریان مشابهی در سال ۲۰۱۷ برای کارلس پوجدمون رئیس‌جمهور پیشین کاتالونیا رخ داد. وی زمانی که در تبعید به سر می‌برد، یکی از وزیران سابق دولت او در مقابل دوربین‌های رسانه‌ها قرار گرفت و شروع به خواندن پیام‌های محرمانه پوجدمون کرد و محتوای این مکاتبات افشا شد و سر و صدای زیادی به پاکرد.
 

لزوم دقت مضاعف مقامات رسمی در استفاده از فناوری

اتفاقاتی مانند اینها، نشان از این دارد که ابزارهای پیشرفته رمزنگاری نیز در برابر خطاهای انسانی و بی‌دقتی آنها مصون نیستند، و به‌خصوص مقامات رسمی و دولتی، لازم است در استفاده از فناوری‌های روز، به‌ویژه در ارتباطات امنیتی، آموزش ببیند و ضمنا، دقت بیشتری هم به خرج دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا