خبرگزاری میزاندسته بندی: اقتصاد ، عمومی

افزایش سرمایه‌گذاری‌ در بخش مولد اقتصاد با تقویت حسابرسی سیستمی

افزایش سرمایه‌گذاری‌ در بخش مولد اقتصاد با تقویت حسابرسی سیستمی

یک نماینده مجلس با بیان اینکه تقویت حسابرسی سیستمی یک نوع حمایت مالیاتی از بخش تولید است، گفت: این موضوع منجر به شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور می‌شود و افزایش میل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید را در پی دارد.

خبرگزاری میزان

تغییر نظام مالیاتی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند و داده‌محوری با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی، می‌تواند نقطه عطفی در حرکت به سمت عدالت مالیاتی و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد باشد.

مهم‌ترین اثر حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند با تکیه بر افزایش حسابرسی مالیاتی برای مودیان، کاهش خطا‌های انسانی و سلیقه‌گرایی در اخذ مالیات است که مسیر همواری را برای تعیین میزان دقیق سودآوری و شفافیت مالی هر یک از کسب‌وکار‌ها فراهم می‌کند.

قاعده‌مندی در اخذ مالیات با تکیه بر حسابرسی سیستمی و داده‌محور، منجر به پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور خواهد شد و نظام مالیاتی به کمک بخش مولد اقتصاد خواهد آمد و از طرف دیگر با افزایش داده‌محوری و حسابرسی سیستمی، ماموران مالیاتی به‌راحتی می‌توانند فراریان مالیاتی را شناسایی کنند.

درآمد‌های نفتی باید در راستای تقویت زیرساخت‌ها هزینه شود

غلامرضا میرزایی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اینکه به کار انداختن درآمد‌های مالیاتی در راستای ارائه خدمات به مردم و اداره کشور ضرورت دارد، گفت: باید هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور را جدی بگیریم و از این رهگذر به سمت دریافت مالیات عادلانه حرکت کنیم. 

وی با بیان اینکه در گذشته و قبل از کشف نفت، کشورمان با مالیات اداره می‌شده است، اظهار کرد: حالا هم که نفت داریم باید از درآمد‌های این بخش به‌درستی استفاده کنیم. این که به درآمد‌های نفتی دسترسی داریم، منافاتی با دریافت مالیات عادلانه از همگان ندارد. درآمد‌های نفتی باید در راستای تقویت زیرساخت‌ها و امور زیربنایی هزینه شود. 

این نماینده مجلس افزود: همان‌طور که مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر در شعار‌های سال تأکید کرده‌اند، تولید از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به سمت تقویت این بخش برویم. افزایش سرمایه‌گذاری در تولید که در شعار سال نیز آمده است باید نمود عینی پیدا کند. 

میرزایی با اشاره به اینکه حسابرسی سیستمی و هوشمند می‌تواند بستری برای مقابله با فراریان مالیاتی باشد، تاکید کرد: با این روش بر کشف مودیان جدید تمرکز می‌شود و از اعمال فشار مالیاتی بر بخش تولید، حقوق و دستمزدبگیران و مالیات‌دهندگان قانون‌مدار جلوگیری می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در حوزه مالیاتی در کشور به اجرا گذاشته شده است، گفت: سیستم‌های مالیاتی کشور به انسجام بهتری رسیده‌اند. هنوز در ابتدای راه هستیم و باید هوشمندسازی روند‌های مالیاتی را در کشور ادامه دهیم. 

وی در ادامه افزود: هنوز شاهد فرار مالیاتی در کشور هستیم. دریافت مالیات سیستمی و هوشمند باید در خدمت مقابله با حساب‌های دو دفتره و موارد این‌چنینی قرار بگیرد. قطعاً روند‌های سیستمی مالیات‌ستانی در خدمت حمایت از تولید است و می‌تواند از اعمال فشار مالیاتی بر این بخش بکاهد. 

این نماینده مجلس با بیان اینکه مالیات جزو درآمد‌های پایدار دولت‌ها است، گفت: تجربه نشان داده که درآمد‌های نفتی منبع مطمئنی برای بودجه‌ریزی نیستند، بنابراین دولت باید بر وصول دقیق مالیات‌ها متمرکز شود؛ سیستمی‌شدن نظام مالیاتی کشور می‌تواند به این روند کمک کند. 

میرزایی تاکید کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که برآورد دقیق‌تری در مورد میزان وصول درآمد‌های مالیاتی دولت در سال آینده داشته باشیم. این موضوع بسترساز بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی دقیق‌تر است.

به گفته این نماینده مجلس در مالیات‌ستانی هوشمند، اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور نیز بیشتر تأمین می‌شود. زیرا نقش ممیزان مالیاتی در امور از بین می‌رود و افزایش دقت در روند‌های مالیات‌ستانی را خواهیم داشت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا