اراضی اشغالی در محاصره ارتش یمن؛ پیامهای حمله به بنادر و فرودگاه رژیم صهیونیستی

گفتوگو|

تصمیم ارتش یمن برای محاصره هوایی و دریایی اراضی اشغالی، پیامدهای بسیاری را برای رژیم صهیونیستی به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اعمال محاصره بندر حیفا در واکنش به تشدید تجاوز وحشیانه دشمن صهیونیستی علیه برادران و مردم ما در غزه صورت میگیرد، گفت: همه شرکتهایی که کشتیهایشان در بندر حیفا حضور دارد یا به سمت آن میرود، باید موارد ذکر شده را در بیانیه و آنچه بعداً اعلام خواهد شد، در نظر بگیرند
سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد: بندر یافا اکنون در فهرست اهداف ما قرار دارد.
محاصره دریایی حیفا در حالی صورت میگیرد که ارتش یمن پیش از این با اعلام محاصره هوایی اراضی اشغالی، از تمام خطوط هوایی بینالمللی خواست که بیانیهها را جدی بگیرند و تمام پروازهای خود را به فرودگاههای رژیم صهیونیستی لغو کنند تا از ایمنی هواپیماها و مسافران خود محافظت کنند.
ارتش یمن همچنین در هفتههای اخیر در چند نوبت فرودگاه بنگوریون را در اراضی اشغالی هدف قرار داده است؛ در پی این عملیاتهای موشکی بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود را به مقصد و از مبدا اراضی اشغالی به حالت تعلیق درآوردهاند.
لغو پروازها، بسیاری از صهیونیستها را در خارج از سرزمینهای اشغالی سرگردان کرده است و در همین حال نیروهای مسلح یمن متعهد شد با هدف قرار دادن مکرر فرودگاهها، بهویژه بنگوریون، محاصره هوایی کاملی را بر اراضی اشغالی اعمال کند.
در همین رابطه حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفتوگو با میزان به اهمیت این اقدام ارتش یمن پرداخت.
اختلال در تردد هوایی اراضی اشغالی
هانیزاده با اشاره به اینکه محور مقاومت در طول ۱۹ ماه جنگ غزه تاکتیکهای بسیار تاثیرگذاری برای کمک به مردم غزه و کاهش توان تهاجمی ارتش رژیم صهیونیستی به کار گرفتند، گفت: در طول هفتههای اخیر ارتش یمن با شلیک موشک به فرودگاه بنگوریون توانست پروازها و تحرکات هوایی و همچنین جابهجایی نیروها را در اراضی اشغالی فلج کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه در حال حاضر فعالیت فرودگاه بنگوریون تقریبا متوقف شده است، ادامه داد: هرگونه فعالیت در این فرودگاه تقریبا به حالت نیمهتعطیل درآمده و هشدارهایی هم که ارتش یمن برای حمله مجدد به این فرودگاه داده باعث شده است که بیش از ۲۰ شرکت هواپیمایی جهان پروازهای خود را به فرودگاه بنگوریون متوقف کنند.
پیامدهای محاصره دریایی بندر راهبردی حیفا برای رژیم صهیونیستی
وی با تاکید بر اینکه این موضوع ضربه بسیار بزرگی به صنعت گردشگری رژیم صهیونیستی وارد کرد و تقریبا ارتباط هوایی رژیم صهیونیستی را با خارج قطع کرد، تصریح کرد: مرحله بعد محاصره دریایی بندر حیفا است؛ بندر حیفا یک بندر کاملا راهبردی در اراضی اشغالی است.
هانیزاده تصریح کرد: تمام دستگاههای آب شیرینکن اراضی اشغالی در این بندر متمرکز شده است، عملیات حملونقل دریایی رژیم صهیونیستی غالبا از این بندر و همچنین بندر ایلات صورت میگیرد و با حمله و هشداری که ارتش یمن درباره این بندر صادر کرد، میتواند ارتباط دریایی رژیم صهیونیستی را با خارج قطع کند و این امر میتواند یک چالش جدی برای رژیم صهیونیستی به شمار رود که تمام تسلیحات خود را از طریق این بندر و بندر ایلات وارد میکند.
ارتش یمن و تغییر معادلات منطقه
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به این نکته که اقدام ارتش یمن باعث انزوای رژیم صهیونیستی و کاهش توان ارتش این رژیم میشود، اظهار کرد: در حقیقت نیروهای مسلح یمن با اشراف میدانی چه در دریای سرخ و چه در تنگه بابالمندب و با برخورداری از موشکهای هایپرسونیک فوقمدرن و رادار گریز میتوانند معادله میدانی را به نفع ملتهای منطقه، مردم فلسطین و محور مقاومت تغییر دهند.
وی افزود: هشدار اخیری که نیروهای مسلح یمن در رابطه با حمله به حیفا دادند، نگرانیهای زیادی برای سران رژیم صهیونیستی به وجود آورده و این میتواند در معادله میدانی تغییر اساسی ایجاد کند و باعث شود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اندیشه ایجاد یک سازوکار جدید برای پذیرش آتشبس باشد.
هانیزاده گفت: در روزهای آینده طبیعتا با اقدامهایی که نیروهای مسلح یمن انجام خواهند داد، میتوانند باعث حفظ تعادل میدانی به نفع حماس و جنبش جهاد اسلامی و ملت فلسطین شوند.
ساختار غیرمتمرکز ارتش یمن و کارزار شکننده آمریکا
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به خروج ناو هواپیمابر آمریکایی از دریای سرخ و بازگشت به آمریکا، بیان کرد: کارزار نظامی آمریکا بسیار شکننده بود برای اینکه ارتش یمن نیروهای غیرمتمرکز دارند، طبیعت جغرافیایی یمن بهویژه شمال یمن در صعده و صنعا به گونهای است که حملات هواپیماهای ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی در کاهش توان نظامی ارتش یمن تاثیری ندارند.
وی ادامه داد: حضور ناوهای هواپیمابر در دریای سرخ روزانه ۲۰۰ میلیون دلار برای آمریکا هزینه داشته و دونالد ترامپ با توجه به آسیبهایی که به نیروی دریایی آمریکا در طول ۱۹ ماه گذشته وارد شده، صلاح را در این دید که با ارتش یمن به توافق برسد.
هانیزاده با اشاره به اینکه توقف حملات در یمن باعث ایجاد شکاف سیاسی بین دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو شد، تصریح کرد: خروج تدریجی ناوهای جنگی و ناوهای هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ نشانه شکست آمریکا و شکست هیمنه آمریکا در دریای سرخ و تنگه بابالمندب است.
وی افزود: به نظر میرسد که آمریکاییها بدون مشورت با رژیم صهیونیستی دریای سرخ را ترک کردند و این نشان میدهد رژیم صهیونیستی تنها مانده و قادر به تغییر معادله میدانی در دریا و زمین و هوا نیست.
تاثیر عملیات ارتش یمن در مذاکرات آتشبس غزه
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به مذاکرات آتشبس غزه که در پایتخت قطر در حال برگزاری است، گفت: در طول روزهای گذشته یک سلسله مذاکرات غیر مستقیم بین حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه با اشراف دولت قطر صورت گرفته است، پیشرفتهای حاصل شده است و البته آمریکاییها فشار زیادی به رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو وارد کردند که این آخرین فرصتی است که میتواند به یک نتیجه قابل قبول برای برقراری آتش بس دو ماهه در غزه منجر شود.
هانی زاده گفت: به نظر میرسد که طی روزهای آینده رژیم صهیونیستی با توجه به برتری میدانی ارتش یمن و فشارهای داخلی و مقاومت مردم غزه ناچار خواهد شد که آتشبس را بپذیرد و با شرایط حماس برای آزادی تدریجی زندانیان صهیونیست در مقابل آزادی زندانیان در بند رژیم صهیونیستی موافقت کند.
انتهای پیام/