آنچه در سفر رئیس قوه قضاییه به چین گذشت/ از دیدار رئیس عدلیه با عالیترین مقامهای قضایی ۷ کشور در حاشیه بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تا اعطای میزبانی دوره بعد به ایران


رئیس قوه قضاییه به همراه یک هیئت عالیرتبه در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در کشور چین حضور پیدا کرد و در جریان این اجلاس با عالیترین مقامهای قضایی ۷ کشور دیدار و بر انتقال تجربیات تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیئت عالیرتبه قضایی، عصر روز دوشنبه (یک اردیبهشت) به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به چین سفر کرد.
رئیس دستگاه قضایی تشریح مواضع اصلی جمهوری اسلامی ایران جهت استقرار صلح و امنیت جهانی و مبارزه با اَشکال مختلف تروریسم، بویژه تروریسم دولتی و لجامگسیخته رژیم صهیوینستی از اهداف این سفر عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه در جریان این اجلاس دیدارهای دوجانبهای با عالیترین مقامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای داشت.
دیدارهای حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با مقامات عالی قضایی ۷ کشور در هانگژو
در اولین دیدار، رئیس قوه قضاییه با «ژانگ جون» رئیس دیوان عالی جمهوری خلق چین که عالیرتبهترین مقام قضایی چین محسوب میشود، دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس دستگاه قضا در این دیدار با اشاره به سند راهبردی ۲۵ سال میان ایران و چین و چشمانداز مناسبات دو کشور، گفت: سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین میتواند چشمانداز مهمی را در مناسبات دو کشور رقم بزند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با عالیرتبهترین مقام قضایی تاجیکستان نیز دیدار و بر ظرفیتهای دو کشور جهت توسعه مناسبات و مراودات دو کشور را در حوزههای مختلف از جمله سلسله مسائل حقوقی و قضایی تاکید کرد.
رئیس دستگاه قضا در دیدار با «مرگالیف اسلام بیک» عالیرتبهترین مقام قضایی قزاقستان گفت: کشورهای ایران و قزاقستان دارای چندین توافقنامه قضایی هستند که یا در مرحله اجرا قرار دارند و یا باید اجرا و پیادهسازی شوند؛ ما بر اجرای این توافقنامهها در راستای بهبود روابط و تعاملات قضایی فیمابین میان ایران و قزاقستان تاکید داریم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار با «سانجیو خان» عالیترین مقام قضایی جمهوری هند (رئیس دیوان عالی جمهوری هند) با اشاره به یکجانبهگراییها و یکسونگریهای برخی دوّل غربی در حوزه مسائل مختلف جهانی، اظهار داشت: برخی دوّل غربی درخصوص مسائل مبتلابه جهانی از جمله «تروریسم»، «حقوق بشر»، «مقولات حقوقی و کیفری» و غیره، نظر و تفسیر مطلوب خود را دارند و درصدد هستند این نظر و تفسیر یکجانبه و یکسویه را به کل جهان تحمیل کنند؛ قطعاً کشورهای مستقل باید با بسط همکاریهای مشترک در زمینههای حقوقی و قضایی، سد راه این رویکرد غیرمنصفانه و ناعادلانه غربیها شوند و تفسیری عادلانه، منصفانه و حقمدرانه از مفاهیمی نظیر «تروریسم»، «حقوق بشر» و «مقولات حقوقی و کیفری» به جهانیان ارائه دهند.