| فرهنگ و هنر | تئاتر

آغاز نشست بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان/ تأکید بر آموزش و امیدآفرینی

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ نشست رسانه‌ای بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی نمایش کودک و نوجوان صبح امروز، ۶ آبان، در تالار هنر برگزار شد. این نشست با حضور حمید نیلی(مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره)، امیر مشهدی عباس(دبیر جشنواره)، مسعود ویژه(مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان) و سیدمسعود حسینی(شهردار همدان) در حال برکزاری است.

تأکید بر نقش آموزش و امیدآفرینی در تئاتر کودک

حمید نیلی در آغاز نشست، با ادای احترام به شهدای مقاومت، به نقش این جشنواره در گسترش تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: جشنواره بیست و نهم در آستانه به پایان رسیدن است و در همین‌جا لازم می‌دانم از حمایت‌های دکتر صوفی و دکتر حاجی بابایی که برگزاری این رویداد را ممکن کردند، قدردانی کنم. تئاتر کودک ابزاری مهم برای آموزش و پرورش است و توجه به نهادینه‌سازی آن در جامعه باید مدنظر قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در بدو ورود به این عرصه، جشنواره‌های مربوط به تئاتر کودک و نوجوان در حال شکل‌گیری بودند و خوشبختانه با وجود مشکلات و حوادث تلخ، مسیر این جشنواره‌ها تداوم یافت.

نیلی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش در این جشنواره، خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان به عنوان مخاطبان اصلی جشنواره، سفیران امید هستند و این رویکرد می‌تواند به تحقق نگاه رهبر انقلاب در زمینه ایجاد امید و نشاط در جامعه کمک کند.

وی همچنین حضور شهرداری را برای جذابیت بیشتر جشنواره و رسیدن به ساماندهی مطلوب مهم دانست و افزود: نهاد شهرداری می‌تواند نقشی کلیدی در برگزاری بهتر جشنواره‌ها داشته باشد و در رسیدن به ساختاری منسجم‌تر کمک کند.

سید مسعود حسینی، شهردار همدان، به عنوان دومین سخنران در نشست رسانه‌ای جشنواره بیست و نهم نمایش کودک و نوجوان حضور یافت و با اشاره به اینکه همدان برای بیست و دومین سال میزبان این رویداد است گفت: شهر همدان را به نمادهای علمی و فرهنگی‌اش مانند بوعلی سینا، عین‌القضات همدانی و… می‌شناسیم. این شهر تاریخی، با پیشینه‌ای ۳۰۰۰هزارساله نمادی از تمدن و تاریخ ایران است و امروز افتخار دارد که میزبان هنرمندان گران‌قدر عرصه تئاتر کودک و نوجوان باشد.

مسعود ویژه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، به عنوان سومین سخنران نشست رسانه‌ای جشنواره بیست و نهم نمایش کودک و نوجوان، ضمن قدردانی از سخنان سایر مسئولان، به ارزش‌های میراث فرهنگی همدان اشاره کرد و گفت: استان همدان یکی از متمدن‌ترین استان‌های ایران است و شواهد تاریخی نشان از وجود آیین‌های نمایشی چندصدساله در این منطقه دارد که بخشی از میراث کشور عزیزمان ایران محسوب می‌شود.

وی اهمیت این جشنواره را در چند نکته خلاصه کرد و اظهار داشت: یکی از وجوه برجسته این رویداد، میزان مشارکت بالای مردم است. بر اساس آمار سال گذشته، بیش از ۱۰۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در جشنواره درگیر بوده‌اند و این امر نشان از جایگاه ویژه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دارد. فراهم شدن تمامی امکانات، به افزایش حضور مردم در این رویداد فرهنگی کمک کرده است.

امیر مشهدی عباس، دبیر جشنواره بیست و نهم نمایش کودک و نوجوان، طی سخنانی کوتاه از چالش‌های برگزاری این رویداد سخن گفت و اظهار داشت: برگزاری جشنواره، به‌ویژه در زمینه هماهنگی و جذب بودجه از نهادهای مختلف، برای مدیران جشنواره کاری دشوار است. با این حال، امیدواریم انرژی مثبت کودکان و نوجوانان پس از جشنواره، خستگی این مسیر را از بین ببرد.

وی با اشاره به شعار امسال جشنواره تئاتر و گفتگوی بدون مرز» افزود: تلاش کردیم تا برنامه‌های جشنواره در راستای تحقق این شعار پیش برود و ارتباط و تبادل فرهنگی را در میان نسل جدید تقویت کند.

این گزارش تکمیل می‌شود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا