اخبار فرهنگیخبرگزاری تسنیم

آغاز ارزیابی و انتخاب کتاب‌های ناشران حاضر در فلوشیپ

فتح‌الله فروغی رئیس هیئت مدیره انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، با اشاره به مقدمات برپایی نخستین فلوشیپ ادبی تهران گفت: انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان قرار است،‌ آثار ناشران داخلی را برای عرضه در فلوشیپ ادبی تهران بررسی کند،‌  ناشران داخلی حاضر در فلوشیپ کتاب‌های خود راارسال کرده‌اند و ما در حال تعیین گروه‌های کارشناسی هستیم.

وی ادامه داد: هر ناشر حوزه کودک و نوجوان شرکت‌کننده در فلوشیپ ۵ عنوان کتاب کودک و ۳ عنوان کتاب نوجوان به انجمن ارسال می‌کند و گروه کارشناس از این میان؛‌ ۵ اثر را انتخاب می‌کند. گروه کارشناسی متشکل از نمایندگان انجمن نویسندگان‌ کودک و نوجوان، انجمن تصویرگران‌ کتاب کودک و نوجوان، یک نماینده از کارگزاران و یک نماینده از  ناشران است.

فروغی در پاسخ به اینکه چرا برای هر ناشر سقف انتخاب شده است، گفت:‌ ما مشکلی برای انتخاب بیشتر کتاب‌ها نداریم،‌ اما بودجه گرنت بودجه مشخصی است و شامل حمایت از تعداد مشخصی اثر می‌شود.

رئیس انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان با اشاره به ظرفیت‌های نشر کودک و نوجوان ایران برای جهانی شدن گفت:‌ ما یک ظرفیت بالقوه‌ای داریم ولی این ظرفیت بالقوه بالفعل نشده است، ظرفیت بالقلوه ادبیات و تصویرگری کتاب کودک ایران باید عملیاتی و بالفعل شود. این ظرفیت باید در صحنه بین‌الملل دیده شود تا بتواند سهم خود را از بازارهای منطقه و جهان بگیرد، این کار تاکنون اتفاق نیفتاده است، به زعم اینکه کارهایی جسته و گریخته انجام داده‌ایم،‌ برخی ناشران برای خود واحد بین‌الملل راه انداختند، ولی ساختارمند پیش نرفته‌ایم،‌  اینکه برخی ناشران برای خود واحد بین‌الملل راه‌انداخته‌اند،‌ نشان می‌دهد که ساختار مشخصی وجود نداشته است.

وی ادامه داد: تلاش برای برگزاری فلوشیپ ادبی با محوریت کتاب کودک و نوجوان‌، از ۲ سال و نیم پیش آغاز شده است،‌ ما جلسات متعددی با ناشران و تصویرگران داشتیم،‌ جلسات متعدد آموزشی در انجمن تدارک دیدیم و الان به این رسیدیم که کار جدی‌تر در قالب فلوشیپ پیش رود. ارشاد هم حمایت کرده است  چرا که عمده هدف اصلی ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است.

وی ادامه داد: تلاش برای برگزاری فلوشیپ ادبی با محوریت کتاب کودک و نوجوان‌، از ۲ سال و نیم پیش آغاز شده است،‌ ما جلسات متعددی با ناشران و تصویرگران داشتیم،‌ جلسات متعدد آموزشی در انجمن تدارک دیدیم و الان به این رسیدیم که کار جدی‌تر در قالب فلوشیپ پیش رود. ارشاد هم حمایت کرده است  چرا که عمده هدف اصلی ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است.

فروغی ادامه داد:  به طور کل حوزه کتاب کودک نسبت به حوزه‌های دیگر جهان شمول‌تر است، بنابراین چرا ما این ظرفیت را از دست دهیم ؟ ظرفیت کتاب کودک یکی از داشته‌های جدی ماست‌ که درصدد هستیم از این داشته در فلوشیپ ادبی تهران نهایت استفاده را کنیم. هم‌چنین ما در فلوشیپ ادبی تهران تلاش داریم تا نمایشگاه کتاب تهران را نیز بیتشر نشان دهیم.

وی در پاسخ به این پرسش که این نگرانی وجود دارد که ناشران ایرانی به جای بهره‌مندی از ظرفیت فلوشیپ برای فروش رایت،‌ به دلیل بهره‌مندی از حمایت کشورهای خارجی روی به خرید رایت بیاورند،‌ آیا انجمن تمهیدی برای این موضوع و رفع این نگرانی اندیشیده‌است،‌ گفت: اینکه ناشری بخواهد رایت کتابی را در فلوشیپ از ناشران ایرانی خریداری کند، فی‌نفسه بد نیست. اختیار هر ناشری دست خودش است، خرید رایت ممنوعیتی ندار.

فروغی گفت: اما ما تلاش کردیم که در انتخاب ناشران این موضوع را مدیریت کنیم،‌ در انتخاب ناشران خارجی به سمت ناشرانی رفتیم بیشتر خریدار رایت هستند تا فروشنده،‌ چرا که ما در تلاش هستیم تا ظرفیت خود را به بیرون از کشور منتقل کنیم. بنابراین نگاه و سیاست بر این بود،‌ ناشرانی دعوت شوند که بیشتر خریدار باشند تا فروشنده.

 رئیس هیئت مدیره انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان به ناشران توصیه کرد،‌ در تنظیم قرارداد با ناشران خارجی‌، از طریق آژانس‌های ادبی وارد شوند،‌ تا کمترین مشکل قانونی ایجاد شود. 

وی در پایان افزود: به نظر من ما هنوز برای ورود به بازار جهانی آماده نیستیم،‌ ما باید خود را آماده کنیم،‌ کمی صبوری به خرج دهیم تا بتوانیم ظرفیت‌های نشر کودک و نوجوان را به جهان بشناسانیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا