خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

نقش آلمان در کشتار و معلولیت کودکان غزه و لبنان

نقش آلمان در کشتار و معلولیت کودکان غزه و لبنان

کارشناسان می‌گویند که دولت آلمان با صادرات تسلیحات به اراضی اشغالی، سهم بزرگی در شهادت و معلولیت کودکان غزه و لبنان دارد.

خبرگزاری میزان

مَلِک الکفرنا درست بیش از یک سال قبل در ۸ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۶ مهر ۱۴۰۲) که در آن زمان ۱۳ سال داشت، در خانه خود در بیت‌حانون (شمال غزه) از خواب بیدار شد و مطمئن نبود که آیا به مدرسه خواهد رفت یا خیر؛ زیرا ارتش رژیم صهیونیستی بمباران شدید هوایی علیه غزه را آغاز کرده بود.

کشور‌های اتحادیه اروپا با ادامه ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی در فاجعه غزه سهیم هستند.

ارتش رژیم صهیونیستی ۵ روز بعد، یعنی در ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر ۱۴۰۲) به همه ساکنان شمال غزه دستور داد تا به بخش جنوبی نوار غزه نقل مکان کنند. مَلِک به‌همراه پدر و مادر، برادر ۷ ساله و خواهر ۱۴ ساله خود شمال غزه را ترک کرد.

آنها ابتدا به اردوگاه آوارگان جبالیا و سپس اردوگاه آوارگان الشاطی پناه بردند، اما پس از حمله‌های رژیم صهیونیستی بیش از پیش به سمت جنوب حرکت کردند تا در نهایت به النصیرات در مرکز غزه رسیدند.

لیلا، مادر ملک گفته بود: اسرائیلی‌ها آن منطقه را امن اعلام کرده بودند. 

با این حال، رژیم صهیونیستی در ۲۴ اکتبر (۲ آبان ۱۴۰۳)، زمانی که ملک و لیلا در بازار مرکزی اردوگاه منتظر دریافت غذا بودند، بدون هشدار به بازار حمله کرد. براساس آمارها، درپی این حمله دست‌کم ۲۱ نفر ازجمله ۹ کودک به شهادت رسیده و دست‌کم ۸۰ نفر دیگر مجروح شدند. 

این حمله باعث شد که لیلا بیهوش شود. او گفت: پس از اینکه به هوش آمدم، هنوز بازوی پسرم را گرفته بودم، بنابراین شروع به دویدن کردم، فکر کردم با پسرم می‌دوم. احساس می‌کردم پسرم سبک شده است، مانند اینکه چیزی به بازوی وصل نیست. بنابراین، نگاه کردم و پسرم را در نزدیکی خود ندیدم و آن موقع بود که متوجه شدم فقط بازوی او را گرفته‌ام. 

لیلا به عقب دوید و ملک را دید که پیش از اینکه بیهوش شود به سمت او می‌دوید. 

آمبولانس ملک و لیلا را به بیمارستان الاقصی در دیرالبلح برد و ساعت‌ها در آنجا منتظر ماندند. سیستم مراقبت‌های بهداشتی غزه تحت فشار بود و از کمبود کارکنان و تجهیزات پزشکی رنج می‌بُرد.

ملک جان سالم به در برد، اما بازوی چپ خود را از دست داد که از نظر روحی و جسمی بر او تاثیر گذاشته است. ملک و مادرش در ماه دسامبر (آذر/دی) برای معالجه به خارج از غزه منتقل شدند، اما خواهر و برادر‌های ملک در غزه مانده و این خانواده نمی‌داند که آیا آنها هرگز یکدیگر را خواهند دید یا خیر.

داستان ملک به‌طرز غم‌انگیزی میان مردم نوار غزه رایج است.

تکرار جنایت در لبنان

بیش از یک سال پس از استفاده بی‌امان ارتش رژیم صهیونیستی از سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت غزه، اکنون استفاده از این سلاح‌ها به‌طرز وحشتناکی در لبنان تکرار می‌شود.

استفاده از سلاح‌های انفجاری با اثر‌های گسترده، خطر حمله‌های غیرقانونی را افزایش می‌دهد. استفاده از این تسلیحات همچنین آسیب‌پذیری‌های منحصربه‌فردی را برای کودکان ایجاد می‌کند؛ کودکان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر مستعد سوختگی هستند و احتمال مرگ ناشی از جراحت‌های ناشی از انفجار برای آنها بیشتر است.

استفاده مداوم از سلاح‌های انفجاری این نگرانی را افزایش می‌دهد که کودکان همچنان در این درگیری بیشترین هزینه را بپردازند.

براساس آمارها، تا ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) بیش از ۱۶ هزار کودک در غزه و از ۸ اکتبر (۱۶ مهر ۱۴۰۲) ۱۲۷ کودک در لبنان به شهادت رسیده و ۸۹۰ کودک مجروح شده‌اند. 

هزاران کودک دیگر در غزه مانند مَلِک در غزه براثر جراحت‌های ناشی از رفتار ارتش رژیم صهیونیستی در غزه دچار معلولیت شده‌اند. این علاوه بر حدود ۹۸ هزار کودک در غزه است که پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ دارای معلولیت بودند.

کودکان در غزه همان‌طور که دیده‌بان حقوق بشر در گزارش اخیر خود مستند کرده، در یک چرخه کابوس‌وار زندگی می‌کنند که در آن کودکان روز به روز دچار معلولیت می‌شوند و در عین حال همه کودکان دارای معلولیت با تهدید‌های فزاینده‌ای برای جان و امنیت خود مواجه هستند.

دستور‌های تخلیه ارتش رژیم صهیونیستی و نبود هشدار قبلی موثر درمورد حمله‌ها، به‌طور نامتناسبی به کودکان معلول آسیب می‌رساند که نمی‌توانند به راحتی فرار کنند.

با وجود دستور‌های مکرر دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی باید از نسل‌کشی فلسطینیان در غزه جلوگیری کرده و کمک‌های بشردوستانه را به مردم این باریکه برساند، مقام‌های صهیونیست به تخریب خدمات حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی و جلوگیری از ورود و توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه ادامه می‌دهند.

این اقدام‌ها به‌ویژه برای افراد دارای معلولیت، ازجمله کودکانی که بدون دارو‌های ضروری، وسایل کمکی و سایر وسایل لازم برای بقای خود برای زنده ماندن تلاش می‌کنند، مضر است.

گزارش ایروارز Airwars نشان می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی در حمله خود به بازاری که در آن ملک بازوی خود را از دست داد، از سلاح‌های انفجاری استفاده کرد. 

تسلیحات ساخت آلمان

درحالی که رژیم صهیونیستی بیشتر تسلیحات خود را از آمریکا دریافت می‌کند، برخی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا انواع دیگری از تجهیزات نظامی را به این رژیم عرضه کرده‌اند.

آلمان دومین صادرکننده بزرگ تسلیحات به اراضی اشغالی بوده و دولت آن مجوز صادرات تجهیزات نظامی به ارزش تقریبی ۳۲۶.۵ میلیون یورو در سال ۲۰۲۳ را صادر کرده که در مقایسه با سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰ برابر شده است.

دیده‌بان حقوق بشر بار‌ها از دولت‌ها خواسته تا انتقال تسلیحات را به رژیم صهیونیستی تا زمانی که مرتکب نقض گسترده قوانین جنگ می‌شوندد، متوقف کنند. کشور‌های عضو اتحادیه اروپا که به ارائه تسلیحات به رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند در خطر همدستی در جنایت‌های جنگی هستند.

درحالی که ارتش رژیم صهیونیستی به حمله‌های خود به غزه ادامه داده و عملیات خود را در لبنان گسترش می‌دهد، استفاده از سلاح‌های انفجاری در شهر‌ها و روستا‌های پرجمعیت زندگی کودکان بیشتری را به‌خطر می‌اندازد و زندگی را به‌طور جبران‌ناپذیری تغییر می‌دهد.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که اتحادیه اروپا می‌تواند و باید نقشی پیشرو در حفاظت از کودکان در درگیری‌های مسلحانه ایفا کند. کشور‌های عضو اتحادیه اروپا باید عرضه تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کنند و تلاش‌های قانع‌کننده‌ای را برای تحت فشار قرار دادن مقام‌های صهیونیست برای پایان دادن به نقض جدی قوانین جنگی که زندگی کودکان را نابود می‌کند، انجام دهند. 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا